Culoarea alb in desenul cu creionul

Inainte sa continui sa scriu despre culoarea alb, cu toate ca in prezentul moment nu am nici o idee in a scrie acest articol, doar spunand ca nu am nici o idee ce o sa scriu, ma relaxeaza :]]

Inainte de a intra in articol tin sa mentionez un lucru personal, ce nu are legatura cu desenul si cu care am sa-l impartasesc si cu tine, in speranta ca o sa te ajute sa fi mai barbat [asta daca nu esti fata]]]. Cert este ca am dat intamplator despre cartea asta si care iti dezvaluie un nou punct de vedere asupra realitatii relatiilor si cum poti schimba influenta ta asupra lor, schimbandu-te pe tine. Acum…nu ma astept ca multi sa citeasca asta, insa dezvoltarea personala este un element ce bine contureaza caracterul, prin urmare REZULTATELE.

Cartea vorbeste despre multe aspecte si situatii pe care tu le poti schimba in placute, prin adoptarea atitudinilor atent selectionate, astfel incat tu sa rezulti intr-un barbat alpha, ce-l plac fetele si oamenii din jur in general, prin schimbarea lucrurilor de care acum nu esti constient, dar si de realitatea pe care ti-ai format-o.

Ok, acum daca am reusit sa vand, cartea se numeste How To Be A 3% Man. Este in engleza, o poti traduce cu google translate [ copy-paste ] si o gasesti .pfd pe google https://goo.gl/imqv3b . Te las pe tine sa descoperi mai mult, now lets get back to:

OK, opus culorii negru este culoarea alb, simplu pana acum, dar diferenta majora o are tonalitatea, si ce poti sculpta in ea.

Luam un simplu exemplu in care avem o foaie alba, in general pe o foaie alba merge sa desenezi cu ce valori vrei tu, numai alb sa nu ai :]] ce vreau sa spun, albul are capacitatea de a evidentia prin contrast direct, tot ce faci pe el, prin culoarea negru.

Deasemenea, albul poate fi pe celalta extrema, ca: negrul sa fie dependent de el.

Intr-un desen cu creionul, trebuie pusa mina, peste tot, in marea majoritate a desenului trebuie pusa mina daca vrei un desen bun. Apoi, facut blending si modelat cu creionul din nou si guma de sters.

Guma de sters, este Ctrl + Z in viata reala pe desen. Bomba este, ca ai precizie si se incarca. Atunci cand guma se incarca cu mina, ai capacitatea de a sterge cu precizie folosind presiunea pe care o aplici peste ce ai desenat.

Modelezi desenul deja plin de mina, cu guma doar in ariile in care ai nevoie de straluciri, care nu pot fi obtinute decat prin folosirea gumei de sters sa salvezi blendingul.

Guma de sters si culoarea alb, merg mana in mana :]]] if you know wot i mean.

Este si foaia de hartie mono-tona sau mono-croma care este o culoare neutra si poti desena pe ea, cu.. atat negru cat si alb.

Ce o face speciala este abilitatea de a face vizibile urmele de alb ce le desenezi cu un creion cu grafit care in mod normal nu se vad pe o hartie alba.

Creionul cu grafit alb poate fi folosit pe o suprafata de hartie insa nu da acelasi randament ca pe o foaie mono-tona.

Ciudat mod in care eu il folosesc, este sa lipesc o bucata de guma de sters [cea ca plastilina] in capatul cu care desenez si sa sterg cu ea zolenele expuse luminii.

Fac asta deoarece, el fiind cu mina alba, si guma la fel, imi da posibilitatea de a avea precizie in a sterge local si a nu murdarii sau imprastia mina existenta pe hartie, cu mina creionului. Iar guma montata pe capatul creionului alb, se poate murdarii insa tot sterge, iar daca ating cu creionul din greseala, apasand prea tare, nu se intampla nimic grav, pentru ca este alb :]

Albul joaca un rol foarte importat, „el se poate modela” cum vrei prin culoarea negru.

Iti sugerez puternic sa citesti articolul culorii negru pentru ca el are mai multa informatie valoroasa decat prezentul, iar asta e doar punctul meu de vedere.

Si anume, ca TU folosesti culoarea negru desenand pe alb, asa cum este by default.

Daca era sa desenam cu alb pe negru, as fi spus aceleasi lucruri despre negru ca despre alb. Doar pentru ca in tot balansul asta de culori, doar una conteaza mai mult, si anume, cel ce modeleaza albul, adica negrul[ sau restul culorilor]

Albul, intotdeauna va face diferenta, prin lasarea sa pictat de culori permitandu-le sa fie ele insisi. As putea spune ca albul este ca o femeie ce se marita si se lasa modelata de barbat [atunci cand desenezi] :]]

Ok, acum priveste urmatoarea imagine si observa cum albul se lasa modelat de culoarea negru, permitand ca tu sa vezi siluta unui corp, cu usurinta.

 

Este la fel ca si cand inversezi valorile [ in loc de negru va fi alb si invers ].

Insa prea mult negru strica, doar pentru ca el are puterea de a pune in vizibilitate ceea ce nu se vede cu alb, pe alb.

OK, idei principale:

Foloseste guma de sters cand desenezi sa evidentiezi albul in reflexii, atat e rolul lui in asta, iar asta este cel mai bun sfat din articolul asta: Lucreaza cu guma de sters sa lasi loc albului unde trebuie.

Deseneaza orice-ti trece prin cap, sau ia imagini de referinta, foloseste mult negru apoi inverseaza locul tonalitatii [pentru ca asta e rolul lui „alb”]. Facand un desen nou.

Doua sfaturi: Citeste cartea care de care am spus, este tare interesanta, si pune in aplicare ce citesti, o sa vezi schimbari imediat in interactiunea cu oamenii!

Deasemenea citeste articolul scris despre culoarea negru [el trebuie vazut daca nu ai facut-o inca] si il gasesti aici: Culoarea negru in desenul cu creionul

Iti ofera o intelegere mai ampla a ce se intampla in realitate, ca atunci cand citesti o pictura, pentru a o desena.

Mult Succes!

Marius.

x

Culoarea alb in desenul cu creionul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.