Libertatea in arta de a desena

Cand spunem ca cineva este liber in a desena, este capacitatea de a se exprima pe el insusi in modul in care ii place si se bucura avand posibilitatea sa deseneze ce vrea.

Ceilalti percep asta prin sentimentul pe care desenul il naste in ei.

Sa fi liber este un lucru facut fara limitele altor minti, si este decat in mintea ta, prin asta spun ca atunci cand esti liber nu trebuie sa incalci teritoriul altor persoane ori le aduci rani directe, morale sau fizice.

Tu trebuie sa arati libertate in a desena, ca mai apoi sa insuflii in altii acea liberate, ce le permite sa inceapa sa se cunoasca pe ei insisi nemaifiind in alte stari ca furie sau anxietate.

Ca sa faci asta trebuie sa faci la tine in primul rand loc pentru aceasta libertate care te propulseaza peste barierele impuse de alte minti [cum am mai spus] si astfel deschizanduti-se noi cai de a vedea arta de a desena in creion, care este foarte simpla la prima vedere si cu care poti face multe, in primul rand pentru tine.

Sa fi liber cand desenezi inseamna sa alegi tu ce sa desenezi, si astfel sa obtii sentimentul care te umple cu energie si motivatie.

Deasemenea libertatea de care spun iti ofera posibilitatea intelegerii ca poate nu desenezi asa cum ti-ai dorii, INSA intelegi ca e ok momentan ca tu sa continui sa inveti, iar in acest stadiu al libertatii de exprimare pe masura ce inveti, trebuie sa desenezi fara limitele altora. Este important!

Da-ti voie acum sa asculti doar la tine insuti ce vrei si cat de bine vrei sa desenzi un lucru fara restrictii stupide care nu sunt ale tale si nu fac altceva bun decat sa strice. …cu restructii stupide….nu..aici nu e cazul nostru, pentru ca restirctiile care strica pot fi alungate si schimbate daca nu, chiar transformate in aliati ce te ajuta sa inveti in primul rand despre limitele altora si de perspectiva lor asupra, iar tu, constientizand asta intelegi de ce tu trebuie sa te exprimi cat de prost/deplasat poti [asa cum vad ei] dar care la tine are ALT EFECT – placerea.

Efectul dintr-un lucru prost este deseori trecut cu vederea de oameni care iubesc doar parte pozitiva dintr-un lucru care le cuprinde pe ambele. Pentru ca ei se identifica cu ce intra in contact.

Asta iti permite totodata sa combini lucrurile normale pentru tine dar ciudate pentru ei si sa iasa un lucru bun in final, depinzand totodata de procentajele folosite in amestec, insa tu te-ai exprimat.

Lumea iubeste un om care ii place sa fie liber si sa se exprime pe el insusi, deseori asta chiar motiveaza, asa cum si tu esti motivat la randul tau de comportamentele si rezultatele ale altor semeni.

Cea mai mare libertate si unica o avem cu noi insine

Noi suntem proprii creatori chiar daca o crezi, chiar daca nu, legea asta merge indiferent, de cand constiinta umana a aparut.

Asta inseamna ca ne alegem viitorul, ne apartin deciziile, atitudinea pe care o avem asupra evenimentelor, rezultatele, capacitatea de a ne schimba mintea, alegeri.

Daca tu esti liber, sa nu confunzi darul libertatii cu destrabalarea, tu nu ai dreptul sa stopezi libertatea altora, pentru ca doar atunci cand te concentrezi pe tine insuti descoperi adevarata libertate si insamnarile acesteia, iar ca cineva sa ti-o opreasca nu e ok pentru tine.

Daca tot suntem la libertate vreau sa acopar putin asta:

Libertatea ta se termina unde a mea incepe

Inseamna: [prin ce cred eu, bineinteles] ca, omul ca fiinta superioara in varful lantului trofic, are constiinta, si are nevoi ca iubire, faima, sex, acceptare, siguranta, si tot ce cuprinde piramida lui Maslow cu nevoi… e .. noi daca nu avem astea nu ne mai incadram in categoria asta, deci picam condusi de instinct in categoriile joase [animal].

Pornind de la asta, datele problemei: se da un om cu nevoi, el este inconjurat de semenii sai cu ajutorul carora isi satisface aceste nevoi.
Cand aceste nevoi devin viciu sau abuz, el stopeaza libertatea celorlati. Deci el are o libertate a lui, insa afecteaza pe a celorlalti.

Acum, de ce se termina liberatea ta? Pentru ca incepe a mea, mai pe inteles inseamna ca eu am dreptul sa fiu liber cu mine, deci tu nu mai ai putere asupra mea si astfel a ta se termina, pentru ca eu am inceput sa gandesc.

Intelege ca libertatea ta suprema este in imaginatia ta, aia pe care tu o controlezi si care nu face diferenta dintre realitate si fictiune. Deasemenea a gandurilor.

Asta ne ajuta sa ne exprimam puritatea interioara cu scopul de a impartasi idei stari sau indemni, prin: sa convingem, sa invatam, sa ajutam, sa ne simtim bine si sa aratam ok, si o putem face prin multe moduri.

Sa fi liber cand desenzi este sa fi regele foii de hartie din fata ta. Priveste foaia de hartie ca un imperiu peste care domini cu incredere si simte-te liber sa stergi ce ai decis gresit, pentru ca ai dreptul sa te razgandesti, servind ca scop finalizarea ordinului in imperiu si expresiei pe desen.

Deasemenea inseamna sa fi tu insuti capabil de a guverna ce inveti, si cum aplici asta in desen, fara sa ai limite si sa o faci in modul care te face sa te simti bine, pe tine, in primul rand, netinand cont de ce se petrece in jur, si in al doilea de a pune la treaba informatia invatara, prin organizare.

My Image

Imi place modul lui Pablo Picasso de a desena si sincer sa fiu nu mi se pare ceva extraordinar, pentru ca este destul de simplu, el a facut doar ce ii place si s-a exprimat in modul care l-a facut pe el sa se simta bine, este un bun exemplu care ar trebui sa-l iei in considerare pentru ca daca mie nu imi place, altcuiva sigur o sa-i placa, de-asta multi milionari ii cumpara arta [cubismul-care reprezinta natura prin cilindru, sfera si con. 1909-1912].

Dar ce trebuie sa retii aici este ca el a facut doar ce i-a facut placere si nimic mai mult.

Ideea este sa extragi din acest exemplu, principiul prin care artistul dedicat isi face lucrarile.

In consecita: daca mie nu imi place uratul lui, pentru ca asa a fost mediul meu, poate tie iti place si ajungi sa il respecti pe acel om sau sa adopti aspecte din exemplul lui.

Libertate – Distractie – Placere – Pasiune

Ei sunt liberi sa te anlizeze si critice, tu esti liber sa … ? See ya.

Marius

Libertatea in arta de a desena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.