Daca ai ideea sa desenezi lucruri combinate, calea exista.

Poti combina mai multe elemente intr-un desen facut de tine, doar asezand obiectele sau animalele in plan cu putina rabdare.

Incepi prin a te decide ce vrei sa desenezi, si pornind de la idee. Iti faci in cap o lista imaginara cu ce vrei sa cuprinda desenul tau.

Mai exact alcatuiesti o lista cu toate elementele pe care vrei ca desenul tau sa le aiba. De exemplu vrei un desen cu o masina si in fundal o padure sau un oras care are iesire la mare.

Pornind de la asta totul este foarte simplu de acum. Te intrebi unde le asezi pe fiecare, iar dupa ce ai setat asta, incepi si schitezi in mare locul lor in desen.

Daca vrei sa desenezi un wallpaper cu marele canion si sa-l combini cu un oras in care canionul se opreste cu desfasurarea sa naturala, alegi unde le pozitionezi si cum le combini.

Apoi iei imagini de referinta, asta te ajuta foarte mult, si iti usureaza munca plus ca iti imbunatateste/ incarca memoria cu lucruri utile pe care creativitatea analitica [cea care ia ideile vechi si le transpune in idei noi, pe baza celor vechi], le ia si astfel face posibila combinarea celor doua elemente intr-un mod cat mai realistic posibil.

Deasemenea scara sau dimensiunea obiectelor depind de asezarea lor in spatiu [mai mici=mai departe].

Indata ce le-ai schitat si incepi sa hasurezi, lucrurile se combina si se aseaza in plan.

Inainte de hasura alege o sursa de lumina si pe baza ei creezi umbrele respectiv hasurile, care dau realism desenului tau.

De ce spun calea exista? Pentru ca daca tu chiar vrei sa desenezi ceva nu trebuie sa ai bariere in a te oprii pana sa incepi macar sa desenezi ceva nou ce nu ai mai desenat.

Ideile vechi:

Cu ideile vechi poti construi lucruri noi si astfel se fac posibile inovatiile, scolile de design, concept art, prototipuri si multe alte lucrui noi, care dezvolta si in principiu sunt construite pe baza celor vechi, rezultand ceva original din elementele necombinate ale celor vechi.

Combinand desenele si desenand din grafit numai este mult mai usor sa evidentiei clar ce vrei sa ilustrezi in arta.

Un bun motiv pentru asta este ca, folosesti numai o culoare – decolorat :]]

Este ca si cand fotografiezi cu o camera foto care trage alb negru si scoti poza alb-negru unde toate sunt combinate atat de real.

In schimb, in desenul tau toate elementele sunt cuprinse atat de natural incat poti sa desenezi orice, avand grafitul care este usor de manipulat cu guma de sters si varietatea sa.

De ce sa desenezi lucruri combinate? Pai tocmai asta face arta sa fie creativa si distractiva. Mai presupun ca prosteala de a incerca sa faci astfel de lucruri merita incercata! nu numai pentru distractie dar si pentru o posibila amintire placuta.

Incepe sa desenezi cum crezi ca ar venii ele, pentru asta fa o schita in mare apoi da-i o hasura, daca iti place, poti continua sau poti lua de la capat cu o alta ideea, si nu uita ca ai guma de sters si oricand poti face update desenului.

Sa combini lucrurile intr-un desen, te face sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva decat normala si continuand asta dezvolti obiceiul asta, iar el se amplifica si la un moment dat se aplica in viata reala si ajungi sa gasesti combinatii care nu le vedeai posibile pana sa ti se dezvaluie.

Aici vorbim de rezultat mai mult. Rezultat care conteaza, pentru ca [in mare parte] nu conteaza cum faci ci doar cum iese.

Sa desenezi combinat este distractiv si un mod interesant in care doua elemente se combina rezultand ceva uluitor chiar unic.

Doar incepe sa desenezi si vezi ce-ti iese, nu te grabi si foloseste multa hasura!

Have fun!

 

 

Daca ai ideea sa desenezi lucruri combinate, calea exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.