Prinde incredere in tine de 10x mai mult, din detalii

 

OK, am sa incep aceste randuri in mod offline, habar nu am ce sa scriu, insa am sa incep sa scriu, si dupa pun titlul.

Desenul din minte…

Cand il pui pe hartie, are alta forma poate, insa nu uita un singur lucru, si acela ca detaliile fac diferenta.

Detaliile. Cum influenteaza increderea? READ ON MATE!

Detaliile intr-un desen, fac baza desenului, de la punerea detaliilor mari pe hartie, pentru a te orienta, pana la cele mai mici linii trasate, sa dea imaginea de ansamblu.

Vezi tu, daca desenezi o craca pe solul unei paduri, o sa vrei sa faci si un copac langa ea, care creste, evident in sus, insa daca vrei un desen bun, il poti caracteriza asa, si este dat de suma detaliilor[ vorbim mai jos despre ea]

Pe langa pomul acela, care are la baza acea craca cazuta, vrei sa ii pui si niste fire de iarba, insa nu este de ajuns, indiferent cum ai face firele.

Pentru ca tu vrei dinamica, iar aia o obtii prin detaliile obiectelor, ce formeaza imaginea de ansamblu.

Ce am descoperit de unul singur, si mare mi-a fost uimarea, a fost momentul in care am vrut sa desenez o piatra daca imi aduc bine, aminte.

Am inceput sa desenez conturul ei, si apoi am ajuns la detaliile de pe suprafata pietrei respective. Aici m-am blocat, adica…imi imaginam textura unei pietre, dar nu o puteam pune pe hartie, pentru ca imaginatia imi arata de fiecare daca texturi diferite cu diferite modele, si ce am facut a fost sa iau o imagine de referinta, ooo da!

Iubesc imaginile de referinta[ cele de pe care desenezi] pentru ca nu numai ca retii ce desenezi, insa pe masura ce desenezi obtii experienta necesara desenarii altor obiecte, dar similare, in diferite pozitii.

Si cand am terminat de desenat piatra, culmea, si pentru surprinderea mea, am ramas mirat, pentru ca semana ca o piatra pozata alb negru, iar ea nu era decat o piatra facuta cu creionul!

INCEPE sa desenezi lucruri mici, nu te arunca la planse intregi si desene complexe!

Dai bataie cu lucrui mici care le poti desena, ca sa poti reusi.

Ce faci cu lucrurile care nu le poti desena? acorda-le timp, in timp ce desenezi alte lucruri mai simple.

Pentru ca trebuiesc aplicate principiile texturilor, celorlalte deseneze care or sa vina.

Si ce se intampla drag prieten cand faci treaba asta? PRINZI INCREDERE IN TINE! 

Vrei nu? Oricine vrea incredere mai multa! Prinde bine, FACI LUCRURI! Fa-le si tu!

Nimic nu te mai da batut daca prinzi incredere in mana ta, in ochii tai, in locomotorie, ciudat este ca prinzi si in viata, cand faci lucruri ce necesita coaie.

Obtine nenorocita de incredere cu lucrui simple, neiesind din zona de confort, ce se intampla cand desenezi mereu lucri simple?

Haha, este interesant, ei bine, la un moment dat o sa zici: _Bag pula, imi ajunge, vreau sa desenez mai bine si mai maret, vreu sa fac ceva_

Si atunci ce activeaza clicul increderii, el este deja in tine, dar doarme, si care te sustine cand dai fail in desen, ma refer cand gresesti proportiile si trebuie sa stergi hasura ce i-ai dat, etc.

Vezi, de data asta nu o sa te mai enervezi, ca stii ca tu vrei ce ti-ai propus, si asta e minunatia lucrurilor, asa este cu orice in viata, caramizi mici la inceput, cu perseverenta.

Puterea asta se amplifica de 10x ori, pe bune, o sa doresti sa mai faci si sa faci desene mici, si bune! Iti promit treaba asta, nu te lasa batut, fa lucrui mici.

Suma detaliilor

Increderea ta trebuie sa fie un munte plin cu lava [rabdare] se strange se strange, explodeaza si sti de acum cum sa repari erorile mai repede, sti de acum cum se trag liniile din prima! Stii tot pentru nivelul tau.

Insa din nou tensiunea se va strange si vei dorii sa urci din nou, iti recomand sa lucrezi cu lucruri mari, pentru ca ele cuprind lucrurile mici, cu detalii, care se aduca si iti dau bomba.

Lucrurile bine desenate, din punctul meu de vedere sunt cele in care ai pus accentul pe detalii.

Increderea in tine creste si mai mult, [pentru ca este ca un combo atunci cand desenezi] cand faci lucrurile mari sa se intample, si nimic nu o sa ti se mai para imposibil.

Vei sti ca toate desenele de calitate, au un numitor comun ce le definesc ca bune, SUMA DETALIILOR.

 

Deasemenea detaliile cer TIMP, care dupa cum stim sau nu stim, timpul se negociaza.

Este mult de dezbatut pe baza timpului, insa la desen este resursa cea mai de pret, pe langa ardei umpluti cu mistria.

Timpul, din punctul meu de vedere se afla in limbile unui ceas, care poate il ai poate nu il ai la mana, deasemena iti arata cat mai ai de stat sau cand urmeaza sa. [nu stiu ce am vrut sa zic]

Referitor la desen, in o ora poti pune bazele, stai..: BAZELE unui desen super tare, care merita aceea ora.

OK? Uite fa asta, ia dupa google imagini cu ce iti place tie si ia o foaie de hartie sau blocul de desen si urmareste sa pui decat bazele adevaratului desen pe care NU o sa-l continui.

Presupunem ca vrei sa desenezi o masina sau o plaja cu palmieri, ok? uita-te decat la forma obiectelor si asezarea lor in plan.

De aici traseaza conturul lor si uita-te sa le redai forma, dar FARA DETALII,  ia-ti timpul de care ai nevoie si pune decat IN MARE formele nedetaliate ale obiectului dorit.

Daca ai o masina deseneaza rotile, farurile, geamuri, etc.

Daca ai plaja, fa palmierii, nisipul, marea.

Apoi da-le un strat de hasura moarta [ =]]]]] de unde am scos-o?] ATAAAT.

Stai relaxat si uita-te la desen si la imaginea respectiva de referinta, vreau sa observi ca TU AI BAZELE unui desen bomba, insa arata tragic, catastrofal poate, iar aici este trickul.

Avand formele obiectelor si asezarea lor in spatiu, nu ramande decat sa adaugi detaliile.

Detaliile din pmdv [puctul meu de vedere] sunt liniile si linisoarele care nu dau mare importanta, care nu conduc obiectul ci sunt pe el acolo si isi fac aparitia, doar sa conduca prin sublimitatea lor care compun ideea de detaliu in detaliu [inca una =]

Frumusetea lucrului in acest aspect o joaca rabdarea pe care o ai cand desenezi respectivele detalii.

Devii constient, stai: DEVII CONSTIENT de fiecare linie pe care nu o observi la inceput, asa si oamenii care se uita la BOMBA ta, se uita la imaginea de ansamblu si nu dau constienti atentie detaliilor mici care defapt, ele sunt baza.

As mai scrie insa trebuie sa inchei aici, plec la munca in cateva zeci de minute.

Vreau sa mai citesti articolul inca o data sa retii si sa repeti ideile principale din el si cum faci boost la incredere, am fost acolo.

Ti-am spus..lucruri mici, si te ridici :]]]  nu te uita stramb, dai share si apuca-te de desenat, e usor si distractiv.

Inca un lucru, vreau sa imi trimite-ti un moto pentru drawing base, iar daca stiti prieteni care deseneaza bine, spuneti-le sa ma contacteze fb.com/maryws.boss avem o comunitate de ridicat! Daaamn!

 

Succes si ne auzim cu urmatorul articol!

 

Marius.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prinde incredere in tine de 10x mai mult, din detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.