Proiectul colouring book

Proiectul Colouring Book

Articolul asta este un jurnal in calatoria proiectului la care lucrez.

Incep prin ideea ce mi-a venit in minte acum cateva saptamani, fiind inspirat de un material educational care te invata sa faci bani.

Ideea consta in construirea unei carti de colorat pentru copii pe care eu o fac cap la cap, o printez, o pun in coperti si o vand.

Problema curenta este vanzarea.

Inceputul consta in a lua imagini de pe google si a le modifica radical, imagini care mi se pareau cele mai frumoase, si pe care le puneam in photoshop scotand schita si apoi modificarile in vigoare, scotand semnaturi si adaugand modificari ca sa o pot face a mea, total a mea.

Dupa ce am terminat de facut 25 poze in photoshop a urmat sa imi fac copyright care a costat £80.

Dupa ce mi-a venit certificatul acasa cu drepturile de autor asupra produsului „Epic Drawing 1st Edition DrawingBase” am fost sa le printez sa testez cum se coloreaza.

Imaginea de ansamblu la care lucrez [o scurta paranteza] are ca scop testarea unui idei de afaceri si cate vanzari pot sa fac sa-mi dau seama daca este valida si trebuie continuata.

Am fost la un print service si am tras cele 25 pagini pe doua tipuri de hartie, desi am uitat sa intreb de a-l 3-lea tip de hartie pe care il aveau acolo.

Fie…mi s-au oferit doua tipuri de hartie, am uitat gramajul insa, pot spune ca una era subtire, cea pe care o sti si tu, foaia A4 comuna, iar cealalta era un A4 mai gros, mai lucios.

Acum, dupa ce s-a incurcat femeia aceea in print, am ramas cu niste foi copii pe care nu am vrut sa le platesc, insa le-am cerut si pe alea=]]]] i-am spus ca e pacat sa le arunce! =]] a crezut..

Acum ca le-am luat am mers direct acasa si am testat suprafata, si am inceput sa desenez si cuprins de val, am testat doar hartia subtire pentru ca eram inplicat intr-o munca acum, iar cum trebuie terminat…am terminat si m-am detasat de ea.

La inceput am zis ca nu imi place cum iese, si un gand a venit sa folosesc water colours pe hartie, proasta decizie, este foarte subtire sa pui apa pe ea, desi un truc ar merge cu un spray, tot este subtire.

Ok, am zis la inceput ca nu imi place rezultatul, dar am decis sa continui dupa primii centimetrii patrati desenati.

Vroiam sa vad imaginea de ansamblu si cum arata culoarea overall pe toata imaginea, si cum se imbina totul.

Dupa ce am terminat am luat o privire atenta, apoi de la departare, si am zis ca merge. Iar cum am vazut ca merge, si se pot distinge obiectele, am zis, ma este ok si se merita sa incerc sa vand lucrul asta.

Ideea de copyright a venit din partea sefului meu unde lucrez acum caruia i-am prezentat planul si a zis ca mi-l fura [glumea] iar lui i s-a parut o idee buna sa fac asta. A zis ca merita sa incerc si ca el ma ajuta doar daca am copyright.

Desi el nu stie ca am certificatul acum, urmeaza sa fac mai multa treaba pe cont propriu pana sa prind o banda de viteza si sa am niste rezultate palpabile, ca el sa ma ajute.

Acum ca am copyright-ul si munca mea este protejata avand valoare financiara, urmeaza sa fac design-ul de coperta si sa optimizez paginile sa se incadreze asa cum trebuie.

Un alt lucru important ce nu l-am testat INCA este foaia de hartie relativ groasa, care… avand suprafata lucioasa ma indoiesc..din experientele trecute, ca ar merge, insa merita sa incerc sa vad ce este de capul ei.

Dupa ce testez foaia de hartie am sa decid pe care din ele o sa fie toata chestia.

Bun.

Acum ca astea sunt puse la cap, pana la vanzare mai sunt doi pasi:

Trebuie sa pun aceste foi impreuna cu o imagine de referita care consta in imaginile colorate [acelea cu schite, au versiunea colorata] tote pe o fila, ca userul sa aiba o imagine de referinta in caz de nevoie.

Iar al doilea lucru este capsez paginile intre ele.
Iar in directia asta, chiar astazi m-am interesat la acelasi serviciu de print, daca pot face coperti.

Spre mirarea mea ei pot face, ceea ce este foarte ok, si ma salveaza de multi bani online!

Dupa ce am sa optimizez paginile si le pun in coperta urmeaza vanzarea.

Acum este partea cea mai importanta, pentru ca eu nu am baza de date cu adrese de e-mail si nici o editura specializata in comercializarea cartilor sa ma ajute cu publicitate, ci fac totul pe cont propriu si suport cheltuielite majore :]]

Cum spuneam, vanzarea …consta intr-o buna reclama.

Am in minte un plan cum sa fac asta deasemenea.

Mergeam pe strada si am vazut un postas, reprezentand Royal Mail.
Serviciu de curierat/posta blah blah blah, si l-am intrebat daca Royal Mail are serviciu de „imprastiat” flyers, in adresele oamenilor.

Mi-a spuns ca este greu sa obtin asa ceva, insa altii au facut si au facut sa mearga. Nu stiu ce ar insemna raspunsul asta, inca ma gandesc ca Royal Mail are nevoie de o dovada concreta pentru care faci asta, copyright este una, insa nu are asa stabilitate, pentru ca este un test pentru mine.

Iar doi, cred ca este vorba de o suma buna de bani la ei, indiferent de perimentru.

Iar chestia este ca orasul de care sunt aproape are scoala si centru sportiv, iar in rest majoritatea oamenilor sunt batrani.

Am sa pun flyere in zona scolii si a centrului sportiv cu adresa de e-mail ca ei sa poata comanda si eu, trimite la aceea adresa.

Nu am nici o idee cat de mare o sa fie succesul sau daca o sa fie ceva de capul acestei toate chestii.

Nu stiu ce pret am sa ofer insa vreau sa fie ceva care sa fie cumparabil.

Ma gandeam sa atasez un pachet de culori mici insa este prea costisitor si nu stiu ce rata de succes o sa aiba cu el.

Pe viitor sunt sigur ca o sa mearga faza cu pachetul de 12 culori, pentru ca nu l-am vazut pana acum.

Nimic nu ma impiedica sa incerc si sa vad ce rezultat scot.

Ma gandesc daca nu merge, fac in felul urmator:

Am copyright-ul si acum merge sa vand aceasta carte de colorat, comunitatii pe care nu o acum in prezent, insa pe care timpul o strange.

Iar.. sunt sigur ca am sa citesc articolul asta peste cativa ani si am sa rad :]]

Oricum, update cu alt articol despre ce o sa se intampla …o sa fie.

Acum ca mare parte este prezentata aici, ramane decat sa continui cu ce fac si sa vad rezultatul.

Daca nu merge, incerc cu altceva dar pastrez cartea pentru oamenii care or sa apara si or sa le placa sa coloreze. Daca merge, am sa scot mai multe editii.

Totul este foarte simplu, doar testez, ca mai apoi sa produc, sau reprofilez.

Numai bine 😀

Proiectul colouring book

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.