Viteza in desenul cu creionul

Desenatul la viteza presupune in acelasi timp un dezechilibru in detalii. Sunt fel si fel de modalitati de a desena, insa ce conteaza este cum te simti tu ok, atunci cand vine vorba de viteza.

Mai multe motive pot reda viteza mare cu care desenezi, unul dintre ele fiind chiar timpul, care este resursa limitata, si de care ai nevoie sa termini desenul.

Atunci cand desenez, simt si iti spun ca trebuie sa desenezi incet, incet insemnand in acelasi timp sa nu te grabesti si sa fi atent.

Presupun, pornind de aici ca a fi atent si a desena fiecare detaliu cere observatie amanuntita care necesita mult timp rezultand un desen care a fost facut intr-un timp destul de MULT.

In fond regula pe care eu merg si care are rezultate este sa desenezi incet fara sa te grabesti, uitand de timp, si sa fi concentrat pe urmatoarea miscare.

In procesul de observatie al unui obiect [poze,wallpaper] atunci cand desenam, gasim detaliile care la prima vedere nu se baga de seama si care necesita calcule si intrebari pana ajunge pe hartie.

Asta este atunci cand vreau calitate si claritate in desene.

In analiza si modificare a ce urmeaza sa fie desenat, din ce sursa desenezi – timpul se pierde si indemanarea se castiga! Asa ca sa nu iti para rau!

Cand desenezi repede nu ai nevoie de toate detaliile, doar ce se vede in mare, a.i. sa iti rezulte respectiva forma, insa sa nu te astepti la ceva profund dupa ce ai terminat, pentru ca este normal sa nu.

Cand am descoperit desenul in urma cu mult timp, aveam un creion in mana si desenam cat puteam de incet, in schimb faceam un lucru care m-a ajutat in evolutie, si anume: GANDEAM -pe care dezvolt un articol separat.

Analiza mai ales cand esti in lucruri noi, cere timp si raspunsuri la intrebari in momentul in care desenezi.

Imagineaza-ti ca atunci cand desenezi stii toate raspunsurile la intrebarile din minte atunci cand descompui ce vezi, asta in momentul in care te uiti in fata ta, si apoi pe hartie. Atunci cand iti raspunzi corect la toate, deja stii ca desenezi corect.

Pana acolo sugerez sa nu te grabesti daca faci asta, ci sa iti iei timpul si sa iti asculti intrebarile din minte care te ghideaza prin raspunsul lor sa desenezi acceptabil!

Mecanica pe care merge principiul asta poate fi obtinuta prin practica intensa cu pauze regulata si viziune, care este foarte importanta. Nu exista om sa nu aibe viziuni care sa fie implinite.

Uite, sa-ti spun un lucru care poate nu-l stiai: Tot ce gandesti si tot ce visezi, iti sunt date sa le poti atinge. Nimic nu iti este dat in minte sa nu il poti avea! Noi asa suntem facuti insa nu stim cat de inteligent sa lucram sa obtinem lucrul ala, datorita limitarii la care suntem expusi, inclusiv eu, tu etc. Dar ramane flexibil ce am zis.

De exemplu, daca cineva deseneaza bine si tu nu, asta nu inseamna ca tu nu poti sa desenezi deloc. Detaliile si circumstantele raman de vazut :] dar nu gasi scuze acolo.

Desenand incet necesita timp, munca, efort constat insa eu sunt de parere ca este cea mai buna cale sa inveti…sa nu te grabesti si sa gandesti.

Este ca si cand masori o bucata de rigips/placaj de lemn, si cand o pui nu se potriveste.. Jane ce faci?=]] De-aia e bine sa masori de 7 ori unde este complicat si sa tai o data! Bravo Jane! :]]

Asa si tu gandesti de 7 ori si tragi o singura data fara sa mai stergi, iar daca nu a iesit ok, DAI PESTE EA. Trebuie sa mentionez faptul ca nu trebuie sa apesi tare cand nu esti sigur, asta la prima trasare. Pentru ca daca nu a iesit bine, mai tragi o data peste, iar de data asta a iesit bine. Este ceea ce vrei.

Sunt unii oameni care spun ca trebuie sa tragi repede linii cu beneficiul ca mana se da. La inceput am ras, apoi am inteles punctul lor de vedere, si m-am gandit… ma daca tu NU desenezi echipament, haine, natura, ci doar cladiri atunci inteleg.

Insa faptul ca se da mana din desenat rapid nu ma multumeste personal, pentru ca o sa iti vina in fata un desen atat de complex incat nu o sa-l poti transpune in mintea ta in contrast ridicat si nici sa iei fiecare element si pozitia lui in spatiu prea usor, iar acolo iti spun sincer ca nu te ajuta desenatul rapid sub nici o forma:]] decat daca vrei sa-ti bati joc de hartie..vrei sa se supere hartia?

Intr-un desen de-al meu pun ambele extreme, ma refer: cand am nevoie la detalii incetinesc foarte mult si ajung sa observ excesiv detaliile si pozitionarea decat sa desenez, ca sa poata mintea sa.l descompuna apoi sa.l compuna din ce am descompus, iar cand sunt suprafete mari, un strat de hasura se da repede, unde nu trebuie – nu trebuie sa te misti repede.

Si uneori, in desene mai sunt si portiuni care nu vrei sa le mai desenezi deoarece obiectul central este deja acolo si tu doar de el ai nevoie. Insa secretul este tocmai prostia aia care iti lipseste si stii de ea.

In fond daca esti cineva care ii place sa dea cu creionul fara sa se uite si sa scoata minunatii atunci felicitari, eu mai am de mancat pana acolo :]] Iar daca esti cineva care inca invata, atunci foarte bine, youtube este plin cu tutoriale bune, dai drumul si deseneaza. Oricare mod ai, conteaza sa ai distractie cand desenezi!

Daca ti-a placut ia ce crezi ca ti se potriveste din el si da-l prietenilor care stii ca au nevoie.

Pe pagina de facebook DBase gasesti poze de la diferiti artisti. Arunca o privire la upload-uri!

FB.ME/DRAWINGBASE

Salut!

Viteza in desenul cu creionul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.